Re: Emerald Won't Authenticate..

Ryan Smith ( (no email) )
Fri, 21 Feb 1997 18:13:07 -0500

From: Dale E. Reed Jr. <>
Subject: Re: Emerald Won't Authenticate..
Date: Friday, February 21, 1997 4:30 PM

Ryan Smith wrote:
> Okay, running Radius -x15 -b on command line.. Here's the paste..

> Decrypted Password: =Ρθο?B+¦5‘?2-+€?

> Database Password: slayer

> That's a full page, and it just repeats it 4 or 5 times every attempt...
> The Decrypted passwod isn't really the ascii garbage like that, it just
> showed up like that in the radius screen.. Not sure why though..

The problem is that your secret in Emerald Administrator, Config Radius,
Servers for the NAS is NOT set the same as the secret
confgiured on the NAS for this RADIUS server. Go back and change them
both to be the same, and it will work. Remember, tbat in EITHER ODBC
mode or BOTH mode, RadiusNT gets ALL information (except both mode
it does read in the users file) from the ODBC DATBASE ONLY. Therefore
you could have a working text mode, and not both mode, simply because
your secret is incorrect. Triple verify it and you'll probably find a
small spelling error.

-- Dale E. Reed Jr.  (       IEA Software, Inc.      |  RadiusNT, Emerald, and NT FAQs Internet Solutions for Today  | Mailing list (

Hmmm.. Okay, I can log into my terminal server using PMCONSOLE. Thepassword that I give there is IDENTICAL to the password that I have inRadius Administrator.. I've verified umpteen times, even cut and paste it..I can log in fine to PMCONSOLE using that password and the address, but when I put both of them into Emerald Admin -> Radius ->Servers, my users won't authenticate through ODBC.. <sigh>

Any other suggestions?Ryan Smithryans@logic-net.com