Re: [Emerald] Emerald and IMail...

talon ( (no email) )
Tue, 27 Apr 1999 18:20:12 EST

ok, here is what I did...

In emerald admin i created and external system called Imail
The type is NTMail
Then in EA admin under the NTMail tab, i put Imail for ESID
Then in emerald admin, i associated Imail with the 56k/64k service

Next I loaded up Emerald and opened a account under 56k/64k
I changed the email address to then saved.
( is a domain we host with no users)
I then tried to login as and it did not work.

What did I miss??

- Tim
---------- Original Message ----------------------------------
From: "Dale E. Reed Jr." <>
Date: Tue, 27 Apr 1999 15:54:13 -0700

>talon wrote:
> Am I missing a step or something?

A couple. :)

> I setup a test domain in IMail..
> I configured the path to the dll. then saved the config.
> I open up emerald, i add a user and for the email address
> I put in then save.
> I open up the Eaadmn.exe I see nothing in it about Imail.
> I also run the servu dll but the servu tab is blank in EmerAuth Admin.
> What is the next step? How can I be sure that it added the user tim
> to ?

First, you need to go into the Emerald Admin, and create an
external System. Just Use NTMail as the type for now (IMail is
configured just like NTmail, from an Emerald POV, as they use
the same DLL now). In the EA Admn, on the NTMail tab, add
the ESID for the external system that you created.

Now, back in the Emerald admin, you must associated Service
types to the external system you created, to tell Emerald
which services go where (you can have multiple mail servers
or External systems with Emerald).

If you still need more info, let me know.


Dale E. Reed Jr. Emerald and RadiusNT__________________________________________IEA Software, Inc.