RE: [Emerald] Failed email account creation

Brad Teague ( )
Fri, 22 Jan 1999 18:13:44 -0600

I had this same problem two days ago. If you are new to the
newsgroup, then go to the archive section and read all the questions and
answers...if not, go back through your mail files and check the past few
days. Most all of my questions were answered in the group.
However, I'll give you some tips:
1. make sure everything in emerald admin is typed in correctly..
PASSWORD especially since it doesn't have a second box for validation.
2. make sure you have the right form-id number. This can be found by
mailing a request to your server for an "accounts" form and at
the very bottom of the form copy that form-id number out and paste it into
emerald admin config spot.
3. some other stuff i can't remember off the top of my head.


> -----Original Message-----
> From: Franco Nogarin - Cascade Publishing []
> Sent: Friday, January 22, 1999 4:30 PM
> To: Emerald List (E-mail)
> Subject: [Emerald] Failed email account creation
> Hi I run E 2.5.229, PO v3.0 release 0122
> in client I create a new MBR, then a new service using my service type
> which uses the External Postoffice 3 External.
> While in the EmeraldAdmin, I hit test mail and get about 10 mails in my
> mailbox. when I create the new account it says writing the account in the
> statusbar for about 1.5 minutes then comes back saying SendMail Failed:
> Error 5
> What should I look for?
> Client is on Win98
> Thanks in advance
> Franco
> For more information about this list, including removal,
> please see

For more information about this list, including removal,
please see