Netserver Plus

David Payer ( (no email) )
Sat, 7 Feb 1998 12:57:07 -0600

Just an FYI for you all.

I have been (and continue to have) trouble setting up a USR/3COM Netserver
16i Plus. After hours of effort alone, I contact USR/3COM and they try to
help. 3 hours later in the course of routine discussion, he asks "Oh, you
are using COAX? You need a new version of the OS" I download the OS and
try again. (also, they don't ship with the current modem code - making them
not X2 capable out of the box, you need to upgrade)

The install is slowed due to the need to use a 9600 baud serial connection
instead of the default 57600. It won't work with 57600.

Up and running, the first question it asks, "DO YOU WANT TO SET THIS UP JUST

Hours later, with great frustration, I cannot get the unit to accept changes
and keep them. There is also not a direct correlation between the GUI and
the Command Line Interface CLI. I try to telnet into the system and make
changes manually. It just doesn't work.

I have a contact with U/3 and they confirm the fact that the windows
interface is buggy and should not be used. They also note that if you told
the unit that you wanted to set it up only enough to run the GUI interface,
then it deactivates it from using telnet. It must be reinitialized.

So, I am learning the CLI. I am sitting on BRIs for a couple weeks now that
are not being used because of this.

I felt familiar with Livingston's setup which was used before. This one is
far less intuitive.

If things are quiet in your office and you would like to listen to Pachebels
Canon for extended periods call U/3's tech support for you will have it
repeated as long as you would like. They will pay for the call.

I like X2 but this has not been a fun experience.

David Payer